Ontdek Dieren en omgeving op de fiets

Komt u ook fietsen op de prachtige Posbank?

Hieronder vindt u een knooppuntenroute met als vertrekpunt ons kantoor op Spoorstraat 11 in Dieren.

Koffie met gebak staan voor u klaar!

Rij langs bossen en heidevelden

Ontdek onze omgeving met een prachtige fietstocht. Een route door Nationaal Park Veluwezoom. U kunt genieten van uitgestrekte bossen en heidevelden. Het Nationale Park Veluwezoom biedt eindeloze fietsmogelijkheden. Graag vertellen we u alle bijzondere punten op verkeerskundig fietsgebied langs de route.

Verkeersveiligheid een kopzorg?

Door de toename van het fietsgebruik en de populariteit van e-bikes is er een inhaalslag nodig omtrent de verkeersveiligheid. Tijdens een fietsverkeersonderzoek kijken wij naar het fietsmotief, de gebruikersgroep en type fiets. Op basis hiervan wordt een advies gegeven.

Onze specialismen:

Fietseducatie

Hoe fiets ik naar school?

Via verkeerslokaal.nl zetten wij ons in voor de verkeersveiligheid van kinderen in heel Nederland. Dit doen wij door middel van online verkeerseducatie met herkenbare verkeersvragen uit de eigen woonomgeving. De afgelopen jaren hebben wij op dit platform meer dan 10.000 woon-schoolroutes in beeld gebracht.

Fietsparkeren

Waar laat ik mijn fiets?

Vaak is er een tekort aan fietsstalling op bekende plekken in het centrum: winkelcentra, uitgaansgebieden, trein- en busstations, scholen en sportvelden. Wij kunnen de fietsparkeervoorzieningen inventariseren, van een eenvoudige klem tot een bewaakte stalling. Vervolgens onderzoeken wij, afhankelijk van de vraag, de parkeerdruk, het parkeermotief en/of de parkeerduur. U krijgt van ons een onderbouwd advies met de meest geschikte parkeeraanpassingen.

Fietsveiligheid

Ben ik veilig op de fiets?

Bureau de Groot Volker brengt verkeerssituaties nauwkeurig in beeld met behulp van o.a. ongevallenanalyses, fietstellingen en routeonderzoeken. Op basis van onze bevindingen brengen wij een advies uit op welke manier de fietsveiligheid kan worden verbeterd.

Gebruikersanalyses

Wat vindt de gebruiker?

De mening en ervaring van gebruikers is van grote waarde bij fietsproblemen en –oplossingen. Bureau de Groot Volker voert dagelijks enquêtes en onderzoeken uit. Ook fietstellingen voeren wij voor u uit met moderne registratieapparatuur.

Overige fietsvragen

Naast onze 4 genoemde diensten kunnen we u ook helpen met andere fietsvragen. Benieuwd naar de voor u best passende onderzoeksmethode? Neem contact op!